תוכן העניינים
22 בנובמבר 2009 / מאת רבי אינטראקטיב

בניית אתר ותאימות לדפדפן


רובנו אינם מודעים לעבודה שברחבי העולם משתמשים במאות דפדפני אינטרנט שונים, כל אחד מהם מיישם את תקני W3C בצורה שונה. חברות בניית אתרים, מעצבי אתרים ומתכנתים צריכים להתמודד עם ההבדלים השונים, במאמר זה נדון על היבטים שיש לבדוק לפני שמעלים אתר אינטרנט לרשת. מה היא בכלל הצלבת תאימות דפדפן ?

כל דפדפן אינטרנט מציג את אתר האינטרנט בצורה שונה על פי קוד האתר, סגנון ה CSS וכדומה, למרות שישנו תו תקן על פיו מוגדרים איך לכתוב קוד שיתאים לכלל הדפדפנים, רשאים חברות הדפדפנים לבצע שיפורים של התקן W3C לכל דפדפן. ולא רק דפדפנים יוצרים בעיות תאימות, גם מערכת ההפעלה הבסיסית המתוקנת בכל מחשב בגרסאות שונות יוצרת לעיתים הבדל באופן שבו יוצגו אלמנטיים גרפים באתר האינטרנט, לא פלא שמעצבי אינטרנט ומתכנתי אינטרנט סובלים מהרבה כאבי ראש בנושא תאימות הדפדפנים.

אז מה עושים? קודם כל צריך להבין כלל בסיסי: פוטנציאל ל-100% תאימות לכל הדפדפנים הינו בלתי אפשרי אך אפשר ע"י עבודה מדויקת ובדיקות מקפידות ניתן להגיע לשינויים קוסמטים מינימלים שגולש רגיל אינו ישים לב כלל לשינויים אלו. כדי להשיג תאימות מקסימלית, חברות בניית אתרים, מעצבי ומתכנתי האינטרנט חייבים להקפיד על קוד נקי התואם את הסטדרטים המלאים של W3C כדי לקבל תוצאות עוקבות בכל הפלטפורמות של הדפדפנים, כל הרעיון מאחורי הסטדנרט היא שבמידה וכל דפדפן שומר על אותה קבוצה של כלכלים תוכלו להשיג תוצאות דומות פחות או יותר בכל דפדפן.

לקריאה מפורטת יותר בנושא קוד תקני W3C לחץ כאן לסיכום, חשוב מאוד לבדוק את נושא תאימות הדפדפנים, את הפונקציונליות של האתר והאם ניתן לבצע את כל הפעולות בכל הדפדפנים, יש לבדוק היטב את תקינות הקוד לפי תו התקן ולאמת את קוד גליון הסגנון CSS, האם הוא בנוי בצורה נכונה? לקריאת מאמר בנושא תאימות לדפדפנים וגלישה לא רק דרך מחשב אלא דרך סלולר וכדומה לחץ כאן.

שימוש בעורכי קוד: בעיות רבות קיימות עם תאימות וקידוד בעזרת תוכנות ועורכי קוד, עקרונית הדבר המומלץ ביותר הוא קידוד ידני ובדיקתו אחרי כל צעד משמעותי בקוד האתר, אך אם אינכם בקיאים באופן מלא בכתיבת קוד ונדרשים לעזרת עורכי קוד להלן כמה המלצות: עורך הקוד Dreamweaver הינו הבחירה הטובה ביותר עבור תאימות קוד, העורך מותאם לפי תו התקן W3C, אך למרות זאת גם בעזרת עורך זה ניתן לבצע טעויות ושגיאות קוד רבות, הכל כמובן תלות מפתח הקוד. הבחירה הגרועה ביות הינה היא של FRONTPAGE, שלמרות שהינה אפיזודה חולפת הופתעתי לשמוע שעדיין מלמדים את התוכנה הזאת בכל אונברסיטה ומכללה בדרך לתואר ראשון כלשהו, התוכנה בדרך כלל תיתן קוד שיותאם לאינטרנט אקספלורר של מיקרוסופט ולא יעבוד בצורה תקינה בדפדפנים אחרים.

לא כל גליונות הסגנון יפעלו כראוי בכל הדפדפנים אך יחד עם זאת רוב הדפדפנים מנסים ליצור קריאה ותאימות מלאה של גליונות הסגנון. לסיכום, אפילו קוד אתר אינטרט מאומת על פי התקן W3C לא יוצג כראוי בכל הדפדפנים, הדרך הבטוחה ביותר לחברות בניית האתרים היא לבחון את כל דפי האתר בדפדפנים הפופלורים ביותר על פי הארץ וקהל היעד של האתר 

זכויות היוצרים על התכנים באתר שמורות ל־rabbi interactive agency, ניתן להשתמש בחומרים אלו
רק בצירוף קישור לעמוד הכולל את המאמר המקורי
Rabbi Interactive Agency LTD 2004-2024 ©