W3C">

תוכן העניינים
09 בנובמבר 2009 / מאת רבי אינטראקטיב

בניית אתרים בקוד תקני W3C


בניית אתרים בקוד תקני W3C הינו נושא חשוב והכרחי בחלק מהליך ובחירת חברת בניית אתרים בגלל סיבות רבות, אך לפני נסביר בקצרה על תקן W3C והקוד התקני באתרי אינטרנט. מהו W3C ומה זה בכלל בניית אתרים בקוד תקני ? לכל אתר אינטרנט ישנו קוד בו נבנה האתר, קוד האתר הינו "מאחורי הקלעים" של אתר האינטרנט אשר אותו קורא הדפדפן ומציג על פי הקוד את אתר האינטרנט. קוד תקני הוא בעצם סוג של סגנון קוד אשר נקבע ע"י ארגון עולמי בו שותפים אנשי אקדמיה שונים מהעולם כולו, אנשים אלו יוצרים תקן אחיד לכתיבת קוד לאתרים, לארגון האחראי על כל נושא זה קוראים W3C משמע World Wide Web Consortium.

בשביל מה צריך את הארגון הזה? לפני שאסביר את מטרתו ואת הצורך בארגון זה, נבהיר נושא מהותי, אתר אינטרנט יכול להראות בדיוק אותו דבר ולהכתב בכמה סגנונות קוד, כלומר כל אתר בנוי על פי קוד מסוים, את אותו אתר בדיוק היה ניתן לבנות בעזרת קוד אשר רשום בצורה שונה, הגולש ברוב המקרים איננו יהיה מודע לרמת הקוד מאחורי אתר האינטרנט אליו הוא גולש אך מנועי החיפוש והדפדפנים מודעים לקוד האתר.

מטרת הקוד התקני W3C: תאימות מלאה- הקוד התקני קודם כל מטרתו להשיג תאימות מלאה של האתרים, עם ריבוי הדפדפנים, ריבוי מערכות ההפעלה והאפשרויות בהם ניתן לגלוש לאתרים יש צורך מהותי בתאימות של האתרים והאפשרות להצגתם בכל מחשב, בכל מערכת הפעלה וכמובן בכל סוג דפדפן תוך שמירה על רמה גבוהה וכמה שפחות הבדלים בהצגת האתר והפעלתו בכל מחשב, מערכת הפעלה ודפדפן. הקוד התקני הינו תו תקן אשר לפיו אמורים לבנות אתרים, לפיו מפתחי הדפדפנים אמורים לדעת לקרוא את האתרים ולהציג אותם בהתאם.

קוד נקי ומותאם למנועי חיפוש: תקן W3C ובניית אתר אינטרנט על פי התקן ובקוד תקני מלא יוצרת קוד אתר אינטרנט נקי יותר, פשוט יותר וברור, מנועי החיפוש השונים ורוברט החיפוש / זחל החיפוש מגיעים בצורה מהירה וטובה יותר לתוכן האתר, מדלגים על תגי עיצוב ובעזרת כל אלו נקודות ההתקדמות במנועי החיפוש הם גבוהות יותר מאתרי אינטרנט בעלי שגיאות קוד, האינדוקס במנועי החיפוש הוא טוב יותר. אם נסכם את נושא ההתאמה למנועי החיפוש, נוכל לרשום עובדה משמעותית: בשביל לקדם אתר אינטרנט ולהשיג תוצאות טובות יותר יש צורך מהותי בבניית האתר בקוד תקני על פי התקן W3C.

אני רוצה לבדוק האם האתר שלי תומך בתקן? האם האתר שלי בקוד תקני על פי תו התקן W3C ? כיום ישנם כלים רבים אשר מאפשרים בדיקה של קוד האתר והתאימות שלו על פי ההגדרות של W3C, חלקם מהכלים אף מאפשרים תיקון של הקוד, אפשרויות והצעות לייעול ושיפור וכדומה. אנו ממליצים על בדיקה באתר הרשמי של ארגון W3C, המערכת באתר מתעדכנת באופן תמידי לפי הגדרות ותקן הארגון.

לבדיה באתר הרשמי של W3C ניתן להכנס ללינק הבא: http://validator.w3.org, לאחר הכנסת כתובת האתר שלכם הבדיקה תציג את מספר השגיאות ואת מיקום השגיאות על פי מספרי שורות בקוד האתר. יש לשים לב, בדיקה יש לבצע לכל עמוד באתר האינטרנט בנפרד, תוצאות בדיקה לעמוד הראשי הינם תוצאות אשר מותאמות רק לקוד עמוד הראשי של האתר ולא לעמודי האתר הפניימים.

האתר שלי מלא שגיאות קוד? מה עושים? קודם כל יש לנו כמה השגות, למרות כל חשיבותו של הקוד התקני, ישנם אתרים / אפליקציות ואלמנטים שלא ניתנים לבצע אותם ללא שגיאות קוד, כמו כן התקן ביסודו אמור לבוא כעזר ולא להקשות, במקרים מסוימים לא ניתן לבצע התאמה של האתר בצורה מלאה לתקן, אך ללא ספק יש צורך מהותי להתאימו לתקן ברמה המתאפשרת.

אז בכל זאת יש לי שגיאות מה אני עושה? יש להסתכל בנושא ב 2 היבטים, הראשון, מספר השגיאות, אם מספר השגיאות עולה על 10 11 שגיאות לעמוד יש לטפל בנושא ולפנות לחברת בניית אתרים המנוסה בהמרת קוד אתר לקוד תקני, לעיתים במידה והשגיאות רבות יהיה צורך לבנות את עמודי האתר מחדש דבר אשר עלול לגרום להוצאה כספית רבה יותר.

ההיבט הנוסף הוא בדיקת סוג השגיאות, כלומר גם אם לאתר האינטרנט קיימות רק 2 שגיאות קוד בלבד, יתכן ששגיאות אלו מהותיות והן מונעות למשל למנועי החיפוש לאנדקס את האתר או להגיע ולקרוא את תוכן האתר (דוגמא בולטת לשגיאה כזו היא שימוש בFRAME באתר האינטרנט וכדומה), לכן גם במידה ובאתר האינטרנט שלכם קיימים רק 2 שגיאות, ההמלצה היא להעביר את הנושא לבדיקה לחברת בניית האתרים המתחמה בתחום אשר תוכל לתת מידע מדויק אודות השגיאות והאם יש צורך לטפל בהם.

האם בניית אתר חדש על פי התקן משפיעה על עלות בניית האתר? כמו בכל דבר, בניית אתר אינטרנט על פי התקן הינה דורשת עבודה רבה יותר, מצריכה התאמה וחיתוכי העיצוב בצורה חכמה תוך שימוש בתגי DIV וCSS חיצוני, המנעות משימוש בטבלאות, לסיכום, ללא ספק, בניית אתר אינטרנט על פי תו התקן W3C מייקרת את עלות בניית האתר.

שמעתי בכמה מקומות שאין קשר בין הקוד התקני והשפעה על מיקום תוצאות האתר במנועי החיפוש? הרבה מאוד חברות בניית אתרים אשר נמנעות מייצור ובניית אתרים בקוד תקני טוענות שאין כלל קשר בין קוד תקני למיקום ואינדוקס האתר במנועי החיפוש, בדרך כלל חברות אלו נעזרות בשירותי מתכנתי אתרים זולים או אפילו מוציאים תכנות האתר לפרילנסרים הודים אשר גובים מחירים נמוכים מאוד לשעת עבודה ואינם יודעים לבצע תכנות אתר על פי תו התקן של ארגון W3C.

בנושא זה אוכל להרחיב במאמרים נוספים, אך על מנת להסביר את ההגיון הקצר מאחורי נושא זה, אענה בקצרה: קוד תקני איננו מכיל קוד עיצוב בקוד האתר אלא מפנה לקובץ CSS חיצוני, הקוד אמור להכיל תכנים בלבד תוך שימוש בתגיות המאפשרות למנועי החיפוש להבין את נושא האתר, את עיקרי תוכן האתר ואת עיסוק האתר.

בנוסף לכל אלו, בעזרת הקוד התקני, קוד האתר הפוך לקצר יותר, פחות שורות קוד, רובוט החיפוש מגיע מהר יותר לתוכן ולא מאבד את עצמו בין תגי העיצוב והקוד הארוך באתרים שאינם בנויים על פי התקן. לכניסה לאתר האינטרנט הישראלי של הארגון: http://www.w3c.org.il/

נכתב ע"י צוות סטודיו רבי - בניית אתרים, אינטראקטיב, פרסום באינטרנט. אין להעתיק תוכן מאמר זה ללא אישור בכתב של מנהלי החברה.♦

זכויות היוצרים על התכנים באתר שמורות ל־rabbi interactive agency, ניתן להשתמש בחומרים אלו
רק בצירוף קישור לעמוד הכולל את המאמר המקורי
Rabbi Interactive Agency LTD 2004-2024 ©